Ifrån mitt perspektiv

Som en boll...

Herregud vad jag blir bollad med. Blir tokig snart. Har varit redo att börja på någon sysselsättning ända sedan i somras men bara blivit motarbetad :( Börja med att arbetsförmedlingen lovade att jag skulle få börja på ett program där jag skulle få både föreläsningar, arbetsträning m.m. Vad suveränt tyckte jag och vi skulle bara vänta på att min sjukskrivning skulle gå ut i augusti.
När den såväl var på väg att gå ut hörde jag av mig till arbetsförmedlingen och sa att den var på väg att ta slut  och att jag var redo att börja programmet. Då får jag ett svar på mailen att jag ska skriva in mig första dagen jag blir friskskriven och så skulle hon skicka en kallelse. Kallelsen tänkte jag var en kallelse till programmet. Det visade sig att hon menat kallelse till henne och i nåt mail senare meddelar hon att det här programmet inte längre går att gå eftersom det bara är långtidsarbetslösa som får gå det så det hade hunnit blivit ändrat under sommaren. Var bara till att krångla tillbaka sjukskrivningen som inte var det lättaste då jag ju inte hade någon läkartid inbokad och börja om på ruta ett för jag klarar inte i nuläget att stå 100% till arbetsmarknadens förfogande hur mycket jag än vill.
Sen kom vi fram till att den enda väg jag kan gå är att börja på daglig verksamhet så då tog vi kontakt med biståndshandläggaren. Av någon konstig anledning tog det nästan ett halvår och nu har jag i alla fall fått bekräftat att jag ska bli beviljad daglig verksamhet men hon ville höra med mig innan för tydligen skulle jag då få lov att stå utan ersättning förutom "lönen" man får på daglig verksamhet då som är 27:- om DAGEN tror jag och då kan jag inte arbeta en hel dag heller i början, så inte mycket att leva på. Enligt biståndshandläggaren kunde jag alltså inte vara sjukskriven och gå på daglig verksamhet :/ Blev jätteledsen och kände mig tillbaka på ruta ett igen eftersom det inte skulle gå. Men så idag ringde jag och boendestödet till min handläggare på försäkringskassan och frågade och han sa att jag visst skulle kunna vara sjukskriven och gå på daglig verksamhet. Hurra! Bara att få biståndshandläggaren att förstå det så han skulle ringa till henne. Jag hoppas verkligen att han fick tag på henne idag för jag tycker detta redan dragit ut tillräckligt på tiden.
 
 
Det blev visst ett långt och invecklat inlägg det här. Känner mig så sviken från alla håll och vill bara komma ut och arbeta lite.
Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar: