Goliat

Idag är det väldigt mycket tankar och känslor av frustration av att inte bli förstådd av vissa myndigheter.
Det blir mycket text och jag vet inte om ni kommer förstå alls vad jag menar men jag måste få skriva av mig lite...


Fan vad svårt det ska vara! Det hade varit så mycket lättare att bara släppa allt och lägga sig i sängen och ligga där och vara sjuk. Men jag funkar inte så. Jag vägrar vara så sjuk att jag inte tar mig upp och iväg och UTVECKLAS!! Det har gått alldeles för många år och det känns som att jag slåss mot Goliat när jag försöker komma framåt i livet.

Han trycker mig ner för att jag ska ligga i sängen och jag vill mer så jag försöker resa mig. När jag börjar komma upp en bit och han märker vad som håller på att hända så är han där med sina jättehänder och pressar mig neråt och den här gången fortsätter jag streta uppåt. Vill inte ge upp. Vill mer. Vill klara detta. Blir bara så mycket merjobb när jag ska behöva bekymra mig om allt runtomkring. Jag önskar så mycket att jag kunde köra 100% så jag slipper kontakten med alla myndigheter för nu är det verkligen kaos på alla fronter!
Det är så mycket regler och grejer att förhålla sig till och ha koll på. Fk vill helst att jag ska jobba två timmar om dagen om jag nu ska jobba. Att arbetstiden ska kortas lika mycket varje dag. Detta system är upplagt på ett måndag till fredag jobb där man jobbar 8-17 eller dylikt. Är det inte så och man istället jobbar på kvällar och helger så sparkar dom bakut och undrar hur jag ska klara det. Ja för att jag inte kan komma iväg till ett jobb till 8 på morgonen utan att bli superstressad och ska jag göra det varje dag så blir det kaos. Jag undrar om dom vet någonting om autism över huvudtaget eller om det bara är lättare för dom att räkna om det är lika varje dag. Jag har lång ställtid. För att ta mig iväg behöver jag mycket tid att ställa in mig på vad jag ska göra och det jag gör tar längre tid än vad det gör för andra. Sen har jag en lång startsträcka så det tar lång tid att komma in i det jag ska göra och hamnar jag i ett flow så vill jag inte sluta på en gång utan befinner mig hellre i det tillståndet ett tag. Sen behöver jag lång återhämtning efter och samma där, jag behöver ta hand om mig själv i lugn och ro. Ställtid, startsträcka, flow. Så därför passar det mig inte alls att ta mig till ett ställe och vara där i två timmar och sen göra något annat. Jag skulle behöva förbereda mig i minst två timmar för att ta mig dit. Börja komma in i vad jag ska göra där och lagom till jag kommit in i det skulle jag behöva börja ställa in mig på att gå hem därifrån. När jag kommit hem behöver jag en ställtid på cirka två timmar igen om jag ska göra något annat samtidigt som jag går och förbereder mig på att jag ska upp dagen efter. Jag måste ha några dagar emellan där jag kan koppla bort det helt att jag ska upp dagen efter och hur och vad jag ska göra då. Att ha det så måndag till fredag skulle jag inte må bra av. Ingen skulle få ut någonting utav det. När jag kan jobba vill jag göra det och sen vill jag varva ner i lugn och ro. Och jag vill inte ägna all tid det tar att förbereda mig för något som jag inte ens hinner komma igång med innan det är dags att sluta det och börja förbereda mig för något annat som jag snabbt måste sluta med. Jag hoppas att jag kan få fram detta till fk så dom förstår att jag lider mer av deras system än jag lider av att göra till exempel 5 timmar några få dagar i veckan och sen hinna göra något annat som att ta hand om mig själv och reparera mig så att jag kan komma igen!

Jag har hela livet lidit av att det är så himla uppstyltat hur samhället ska funka. Det passar inte mig alls. 

Nåja, över till något roligare. När jag kom hem idag och gömt mig i det mörkaste och tystaste rummet med dom mjukaste kläderna jag kunde hitta och legat där ett bra tag och tankat ny energi så tog vi en cykeltur i ösregnet för lillfröken ville gå på disko. Frank, jag och Gabriel gjorde med gemensamma krafter sista rätten i den här veckans matkassar. Idag blev det asiatisk tacos. Supergott idag också och som vanligt en smakexplosion jag inte är van vid.

Får hoppas att jag kan ta mig råd att köpa fler såna här kassar för det gick så lätt! 

Nu har klockan skenat iväg igen men eftersom jag gjort mina pass den här veckan så är det vilodag både imorgon och lördag, söndag! Precis som JAG behöver och vill ha det. Måste kontakta psyk och se vad jag ska göra för det här är ju sjukt 😔 Att jag ska behöva kämpa så för att få det som jag behöver.

Godnatt på er!
Sorry för ett trist inlägg..
Nya tag!  ❤️

Till top