SKA

Hej hopp!
Ikväll poppar jag SKA på volym som är precis på gränsen under "väcka-barnen-nivå"
Hittade precis en absolut favoritlåt från förr som jag letat efter i flera år. Googlat, sökt på spotify och försökt komma på vad den heter flera gånger och just nu ikväll var den magiska stunden inne! Jag hittade den!!! Så eftersom den endast finns på ett enda ställe vad jag hittat än så länge så måste jag dela den med er så jag vet att jag har den någonstans bland mina blogginlägg!
Här är den underbart poppiga låten som gör att både armar och ben börjar rycka!
 
 
Och denna låt ledde till ännu mer härliga låtar, så nu poppar vi på härhemma :D
 
Annars då.. Vi har varit på bvc med Linnea idag. 3-månaders koll. Hon fick två otäcka sprutor och konstaterades att hon inte svälter ;) Hon vägde 6930g och var 64cm lång. Min "lilla" michelinbebis :D
 
Imorgon är det Maria-dagen, och eftersom att större delar av släkten heter det i både första och andranamn så brukar vi fira det med semlor så det hoppas vi att det blir i år också såklart :)
 
Men men, nu ska jag lämna tillbaka datorn till Pajen så han får fortsätta med sitt skolarbete och jag ska försöka få mig en blund innan det är matdags igen. Det är ju inte för intet hon väger som hon gör.. Påfyllning av grädde minst var tredje timme ;) Skämtåsido, hon brukar sova bra på nätterna. Brukar bli 2 matningar mellan 20:00-08:00
 
Så godnatt på er!

Mindre kända milstolpar

Hej hopp!
Måste bara dela med mig av det här jag fick på mailen igår från babycenter:
 

Mindre kända milstolpar:
  • Bebisar kan suga tag i dina läppar eller kattens tass med oanad styrka
  • En bebis kan härma en larv i upp till 15 minuter
  • Bebisars bajs kan komma ut med samma hastighet som en högtrycksspruta
  • Bebisen kan kräkas upp mjölkspyor hundra gånger om dagen
  • Bebisars grepp är starkt nog att dra ut 15 hårstrån på en gång
  • En bajsblöja kan skingra en folksamling på tre minuter
 
Sååå rolig ^^

Till Gabriel!

Du är speciell!

Nu har du blivit storebror. Du som var så liten! Du växte flera meter medans jag och Linnea var inne på bb. När vi kom hem kände jag knappt igen dig för du hade blivit så ”lillgammal”.

Nu försöker du räkna till tio och lyckas väldigt bra. Du pratar långa meningar och pratar dagarna i ända och berättar allt du tänker. Jag gör mitt bästa för att hänga med. Ibland är det snabba vändningar och du verkar ha så mycket i ditt lilla huvud. För du är trots allt liten. Mig lurar du inte så lätt!  Jag ser det när du ligger i din säng på kvällen. Och när du kryper upp i mitt knä när du är sjuk. Då, just den stunden, är du mammas bebis!

På dagarna älskar du att läsa böcker och spela spel. Det där med att leka bara på måfå verkar inte riktigt vara din grej. Du vill göra vettiga saker. Sånt du lär dig någonting av. Men hur mycket kunskap får det plats i en två-årings huvud?

Du gillar djur och är väldigt ödmjuk. Rusar inte bara fram utan frågar nästan om lov innan du gör något som du inte vet om du får. Du är en känslig kille och sympatigråter lätt om det är någon på dagis som är ledsen. Vill trösta och blir orolig när du ser att det är något fel. Du ser allt!

Ikväll la jag dig för pappa åkte iväg för att roa sig själv en stund. Det var mysigt att du släppte in mig lite igen. Annars föredrar du pappa vid läggningarna. Så har du velat haft det sedan Linnea kom till världen. Och jag förstår dig. Det är så himla fint att du har en pappa som nästan alltid är hemma och finns där för dig vare sig du bara vill leka eller behöver mat när mamma sitter med bebisen och ammar. Du kanske känner dig utanför. Jag försöker ta med dig. Få dig att krypa upp bredvid och kanske läsa en saga. Kunde jag dela mig i två skulle jag!

Igår när vi skulle klä dig och du skulle åka till farmor för att sova över klär vi på dig mössan du fått av henne i tvåårspresent berättar du att pappret hade ”Kittysar” på och snöre. Hur kan det vara möjligt att du minns detta tre månader senare?

Du är imponerande och speciell min underbara, älskade son!!! Jag älskar dig så!